HTML

Távol-Kelet

Minden, Távol-Kelettel kapcsolatos hír. Politika, történelem, híres emberek, érdekes feltalálók és találmányaik, gazdaság, szociológia, társadalomtudomány. Ha érdekel, mi történik a világ másik felén. Ha kíváncsi vagy mindenre, ami Kínától kezdve Japánon keresztül Kambodzsáig a Távol-Keleten történik.

Friss topikok

Linkblog

2008.02.19. 01:41 WArPeR

Kína elnöke a Tavasz-fesztivált a katasztrófa súlytotta déli régióban töltötte

KíNA, NANNING: Hu Jintao elnök a Tavaszi Fesztivált - amely egy tipikus családi ünnep Kínában - a déli Guangxi Zhuang autonóm övezetben töltötte, melyet keményen súlyottak az idei téli viharok, melyekre 5 évtizede nem volt még példa Kína történelmében.

Hu, aki egyben a Kínai Kommunista Párt Központi Tanácsának titkára is, meglátogatta a helyi lakosokat, katonákat és munkásokat a pirosbetűs ünnepen.

Az ideivel együtt ez már az ötödik olyan alkalom volt sorozatban, amikor az elnök Beijing-en kívül töltötte a jeles ünnepet hétköznapi emberek társaságában.

Csütörtökön, a Holdújév első napján Hu egy fegyveres rendőr barakkot is meglátogatott Nanningban, hogy üdvözletét adja az ott dolgozó rendőröknek.

A nem éppen hétköznapinak mondható ítéletidő a CSPG (China Southern Power Grid) több, mint 6700 elektromos vezetékét rongálta meg, amely 90 megye áramellátását érintette.

Csütörtök virradóra a munkásoknak sikerült a megorngálódott vezetékek 60%-át helyreállítani, és ezzel biztosítani 88 megye teljes ill. részleges áramellátását.

Hu látogatást tett a CSPG Guangxi ágazatánál. " Kemény munka volt: Egy fényes, meleg Tavaszi Fesztivált adtak végül az emberkenek. A Párt és az emberek hálájukkal tartoznak." -mondta Hu a vállalat alkalmazottainak.

Az elnök siettette a munkálatok befejezését, hogy biztosítani tudják az áramellátást az összes érintett megyében.

A Nanningban található postai központban köszönetét fejezte ki azoknak a postásoknak, akik az ítéletidő ellenére kézbesítették a leveleket Kína szerte.

Hu ellátogatott Baise-be is, amely a Guangxi tartomány egyik forradalmi bázisa. "Örömmel látom, hogy Önnek és szomszédjainak ilyen szép házaik vannak, és jó életet élnek," mondta Hu egy vidéki családnak.

A központi kormányzás még több olyan törvényt fog hozni, mely előnyhöz juttatja a mezőgazdasággal foglalkozókat és a farmereket, különösképpen kiélezve a törvényeket az etnikai kissebbségek támogatására az új évben - nyilatkozta Hu.

A Baise-ben található forradalmi emlékműnél tett látogatása után, Hu sürgette a csodálatos forradalmi reformok tradícióinak továbbvitelét, és egyaránt szorgalmazta a reformok és a világ felé való nyitás fontosságát is.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tavolkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr9345134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mupett · http://tavolkelet.blog.hu 2008.02.19. 09:09:00

Még jómultkorában hallottam a BBC rádióban, hogy Kínában jelenleg annyira elkezdték támogatni a sertéstenyésztést, hogy sok egyetemista abbahagyta a tanulmányait és inkább felcsapott kondásnak.
Erre pedig most azt olvasom itt, hogy még jobban kezdik támogatni a farmereket. OK, Kínában a földművesek amúgy is szarul élnek, de ezt a problémát nem biztos, hogy azzal kéne orvosolni, hogy hülyére támogatják őket.
Ja, persze én sem tudom, hogyan kéne a kérdést megoldani, de hát nem is vagyok közgazdász... Valaki?
süti beállítások módosítása